Quake III Arena sound bug

Не верујем да постоји неко ко није макар чуо за Quake III Arena коју прави ID Software. Ако користите ГНУ/Линукс онда ће вам вероватно добро доћи да знаде да постоји слободни и бесплатни клијент за Q3A захваљујући ICCULUS пројекту Quake 3. Скокните тамо да видите шта је све од игара портовано на ГНУ/Линукс, а ја ћу се задржати на проблему са звуком у квејку.

До пре неколико минута ме је смарала чињеница да је звук у квејку ужасан. Тачније, касни, испрекидан је, несинхронизован са акцијом на екрану, успорен, треперав… једном речју „никакав“. Али све би то било лепо и прихватио бих здраво за готово помисао да је крива интегрисана звучна карта на DFI nF4x Infinity плочи, да се повремено, из не знам којих разлога, звук није враћао у нормалу и звучао као на старој машини = НОРМАЛНО. И, малопре сасвим случајно, методом елиминације, нађем узрок.

Како користим KDE окружење, али не користим бангљави aRts, он се по некад покрене (јер га неки програм затражи) а углавном га убијам. И, дођем на идеју да покренем artsd и покушам поново, што и урадим. И, добијем позитиван резултат = НОРМАЛАН ЗВУК.

Дакле, ако вам је звук у Quake 3 Arena на некој ГНУ/Линукс дистрибуцији крзав, растегнут, несинхронизован, укратко „очајан“, потерајте aRts и покушајте поново. Мени је помогло, можда ће и вама :)

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *