Број до десет (живот је леп)

Много ствари се догађа у кратком периоду сваког човека; неке су добре, неке лоше. И обично већи утицај на расположење и живот имају оне лоше: дуже се памте, више боле, више се обраћа пажња на њих. И обично су то све ситнице које нам се учине великим стварима. И онда боле. А човек је сам творац својих проблема, а увек очекује да их неко други реши. До тада се препушта непотребном оптерећивању и препуштању лошем расположењу, депресији. Постаје психички болестан. Али то тако не иде.

Треба добро размислити о насталом проблему, разумно и бистра ума. Али депресиван човек не уме здраво да размишља. Зато је на првом месту неопходно “бројање до десет”. Заборави стварност и место на коме живиш, пресеци бригу и уморне мисли, за тренутак се усредсреди на нешто лепо, укочи депресију, заборави на бригу и реци себи “живот је леп!”. Размисли, да ли је потебно толико бринути око свакодневних ситница, и да ли се то може решити на неки весео начин. Верујем да може.

Кад те изнервирају, стани, зажмури и број до десет. Осмехни се и пређи преко тога. Мисли на своје здравље и свој живот.

Кад ти се догоде ружне ствари, престани да размишљаш о њима и мисли на свој живот и део њега који ћеш посветити другима, ради забаве а не ради туге. То уме да лечи и одагна негативну енергију. А о проблему размисли у весељу, подели га са другима, лакше ћеш га решити и мање ће те болети.

Пре неколико дана сам дошао у ситуацију да због немогућности да исправим лошу ситуацију, заплачем. А онда сам застао и помислио “Ма није смрт заврат. Прихватићу ово како је већ урађено, има ствари које стварно могу да боле у поређењу са овим.”. И после тога ми је било супер. А стварно, баналност због које се човек на тренутак осећа убијено, све друго око њега му је криво зашто је то тако испало, почне да мрзи и себе, и све то због глупости која није вредна тога.

Најтеже је заборавити и занемарити икакав проблем, али је у истовремено и најпотребније, јер свака стресна ситуација која потраје, надовезује се на своју бујну подлогу у нама и једног ће дана прерасти у револуцију, која обично буде мало болесна. Да би сте то избегли, избројте до десет заборављајући проблем, говорите себи “живот је леп”, и већ следећег дана ће све бити боље и мање болно. А живот лепши.

Зато, на сваку ружну реч одговорите осмехом, не заборавите да у сваком тренутку осмех задовољног човека не склањате са лица. Мислите о добрим, лепим и позитивним стварима. Људи ће вас понекад чудно гледати и мислити да сте скренули, али не обазирите се на то. Они су ти који иду кривим путем. Осмехните се и реците им “Живот је леп!”.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

Једно мишљење на „Број до десет (живот је леп)“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *