exYU Sociable

Ranije sam održavao modifikovani Sociable dodatak za Vordpres kao Sociable Serbian Mod, sa dodatkom sajtova linke.rs i Ukusno!, ali zbog potrebe da često „prčkam“ po originalu jer se redovno osvežava, videvši Indian Sociable, odlučio sam da problemu priđem na drugi način i napravio exYU Sociable.

Šta radi exYU Sociable?

Pre svega, potrebno je da na blogu već postoji instaliran, podešen i funksionalan dodatak Sociable. Nakon toga se instalacijom exYU Sociable dodaju stranice za društvene zabeleške (eng. social bookmarking) sa prostora bivše SFRJ u izbor podržanih stranica samog dodatka Sociable.

Sociable + exYU Sociable postavke
Sociable + exYU Sociable postavke

Trenutno su podržane sledeće stranice:

To sve uživo izgleda ovako:

exYU Sociable uživo
exYU Sociable uživo

Nedostaci

Pošto je ovo izdvojeni dodatak iz Sociable-a, on više neće biti lokalizovan na srpski jezik, sve dok autor ne doda srpski jezik u paket. Međutim, dugmad za stranice dodate ovim dodatkom imaju lokalizovani tekst u oblačiću za obaveštenje (trenutno na engleskom, srpskom i hrvatskom).

Kako dodati druge ex-YU stranice?

Ako znate za još neko mesto na domaćem vebu koje se trenutno ne nalazi u ovom dodatku, dovoljno je da mi u komentaru date adresu tog mesta i ja ću ga vrlo rado dodati.

Jedini uslov koji „nova“ stranica treba da ispunjava jeste da je na nekom od jezika bivših država SFRJ.

Preuzimanje

Dodatak možete preuzeti sa zvanične Vordpres stranice dodatka ili odavde: [download id=“32″], a instalacija je uobičajena kao i za bilo koji drugi Vordpres dodatak.

15 mišljenja na „exYU Sociable“

  1. Ja sam link kopirao i stavljao direktno u WP da ga sam downloaduje i intalira. Tada umesto tvog dodatka, WP nekako iskopa i downloaduje download-monitor 3.1.5

    Rucno preuzimanje i instalacija su prosli ok.

    Ocekivao sam da si napravio interfejs koji omogucava da se lako moye dodati novi sajt u listu. Ovako nisi mnogo promenio, samo si dodao nekoliko sajtova. Opet ako neko zeli da doda sajt ne moze.

  2. @ribaro mk: Dodao sam i Kajmak.ot u izdanje 0.3.

    @Predrag Supurović: Evo @darko156 je dao vezu do objašnjenja kako se mogu ručno dodati željene strane. Ja sam ovo napravio sa idejom objedinjavanja svih stranica sa Balkana na jednom mestu. Dakle, centralizovano, kako bi svi koji žele da „budu u toku“ mogli da isprate novosti.

    Naravno, može se napraviti i to što si ti očekivao, ali kad već postoji functions.php, mislim da nema svrhe praviti poseban dodatak kad je već ovako prosto dodati izuzetke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *