exYU Sociable

Раније сам одржавао модификовани Sociable додатак за Вордпрес као Sociable Serbian Mod, са додатком сајтова linke.rs и Ukusno!, али због потребе да често „прчкам“ по оригиналу јер се редовно освежава, видевши Indian Sociable, одлучио сам да проблему приђем на други начин и направио exYU Sociable.

Шта ради exYU Sociable?

Пре свега, потребно је да на блогу већ постоји инсталиран, подешен и функсионалан додатак Sociable. Након тога се инсталацијом exYU Sociable додају странице за друштвене забелешке (енг. social bookmarking) са простора бивше СФРЈ у избор подржаних страница самог додатка Sociable.

Sociable + exYU Sociable поставке
Sociable + exYU Sociable поставке

Тренутно су подржане следеће странице:

То све уживо изгледа овако:

exYU Sociable уживо
exYU Sociable уживо

Недостаци

Пошто је ово издвојени додатак из Sociable-а, он више неће бити локализован на српски језик, све док аутор не дода српски језик у пакет. Међутим, дугмад за странице додате овим додатком имају локализовани текст у облачићу за обавештење (тренутно на енглеском, српском и хрватском).

Како додати друге ex-YU странице?

Ако знате за још неко место на домаћем вебу које се тренутно не налази у овом додатку, довољно је да ми у коментару дате адресу тог места и ја ћу га врло радо додати.

Једини услов који „нова“ страница треба да испуњава јесте да је на неком од језика бивших држава СФРЈ.

Преузимање

Додатак можете преузети са званичне Вордпрес странице додатка или одавде: [download id=”32″], а инсталација је уобичајена као и за било који други Вордпрес додатак.

15 мишљења на „exYU Sociable“

  1. Ja sam link kopirao i stavljao direktno u WP da ga sam downloaduje i intalira. Tada umesto tvog dodatka, WP nekako iskopa i downloaduje download-monitor 3.1.5

    Rucno preuzimanje i instalacija su prosli ok.

    Ocekivao sam da si napravio interfejs koji omogucava da se lako moye dodati novi sajt u listu. Ovako nisi mnogo promenio, samo si dodao nekoliko sajtova. Opet ako neko zeli da doda sajt ne moze.

  2. @ribaro mk: Додао сам и Кајмак.от у издање 0.3.

    @Predrag Supurović: Ево @darko156 је дао везу до објашњења како се могу ручно додати жељене стране. Ја сам ово направио са идејом обједињавања свих страница са Балкана на једном месту. Дакле, централизовано, како би сви који желе да „буду у току“ могли да испрате новости.

    Наравно, може се направити и то што си ти очекивао, али кад већ постоји functions.php, мислим да нема сврхе правити посебан додатак кад је већ овако просто додати изузетке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *