Декодирање телефона, без „завлачења“

Купих старијем сину нови Андроидове телефон (невероватно економични ZTE Blade III) уз уговорну обавезу на две године у Теленору (пренеси и сурфуј 150), а картицу спаковао у ајпод, да имам нет и кад нема вајфаја.

Андроид телефони код Теленора су закључани на мрежу, и могу да се откључавају у овлашћеном сервису тек по истеку уговорне обавезе. Глупост, ако мене питате, али може им се.

Дакле, закључак је откључати телефон у неком „неовлашћеном“ сервису по некој (обично дерачкој) цени. Фора је што је у сервисима у Крагујевцу овај телефон непознаница – у једном су ми рекли да дођем после празника и да је цена декодирања 2500, у другом су ми рекли да имају исти модел на декодирању у сервису већ десет дана и да чекају код од произвођача за откључавање са мреже, па да назовем после празника. У трећем не раде декодирање андроида. Даље ме је мрзело да обијам ладну калдрму по граду у походу на писмени сервис. Зато, прионух на познати терен.

Кратким гуглањем сам видео да тројка не може да се откључа кодом генерисаним на нету, већ да телефон мора да се качи „на бокс“. И онда пронађем супер економично решење: Хало, Хало – Стручни сарадник за кориснике мобилних телефона. А тамо Драган, човек из Велике Плане, за веома приступачан износ декодира (откључава, скида са мреже, назови како хоћеш) гомилу разних модела мобилних телефона.

ZTE Blade III homescreen
ZTE Blade III homescreen

Процедура је једноставна. Напуниш батерију телефона, извадиш СИМ и меморијску картицу, искључиш телефон, ставиш га у неку кутију и заштитиш од удараца (новине, цепкани папирићи, „кеса за живце“, све једно је). У кутију спакујеш и један папир на коме напишеш своје име и презиме, адресу на коју телефон треба послати назад, и контакт телефон. Позовеш курирску службу „Пост Експрес“ и наручиш услугу данас за сутра. Курир дође до тебе, однесе телефон, тебе сутрадан пре подне позове Драган, саопшти да је телефон стигао код њега, да је декодиран и да ти га шаље назад истог дана. Следећег дана, пре подне, курир ти доноси декодирани телефон за шта платиш износ означен на Хало, Хало сајту за твој модел.

Знам, знам. Звучи невероватно да некоме, кога никад видео ни чуо ниси, пошаљеш ганц нов телефон брзом поштом, и после два дана на исти начин добијеш назад свој уређај (само откључан), тек тада платиш куриру, и то неку смешну цифру (у овом случају 1000 динара), и то све у земљи Србији! У цену је урачуната поштарина у оба правца, без да мрднеш из топле фотеље.

Дакле, ако вам треба брзо и поуздано откључавање телефона, а још да буде повољно и без завлачења од стране сервисера (знате како они воле да као узвишена бића муштерије гледају као овце за шишање), моја топла препорука да помоћ потражите на halohalo.rs јер постоји и варијанта да баш ваш модел телефона може да се декодира уношењем генерисаног кода, а плаћање услуге може да буде и електронски.

Културно и једноставно!

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

4 мишљења на „Декодирање телефона, без „завлачења““

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *