Како повезати Твитер и Фејсбук

Неколико пријатеља који имају налоге на Фејсбуку и Твитеру, питали су ме како сам повезао статусе са Твитера са Фејсбуком. Пошто сам то урадио вема давно, мало сам и заборавио да бих сасуо решење „из рукава“, но иако је веома лако изгуглати решење на више начина, саставио сам ово сликовито упутство са локализованим сучељем фејсбука. Можда ће некоме и да помогне ;)

Корак по корак

Корак 1: Пријавите се на свој Фејсбук налог и идите на станицу Твитер апликације. Кликните на дугме „Покрени апликацију“.

Страница Твитер апликације
Страница Твитер апликације

Корак 2: На формулару „Желите ли да дозволите приступ“ за дозволу приступа подацима налога од стране Твитер апликације кликните на дугме „Дозволи“.

Дозвола да апликација приступи подацима Фејсбук профила
Дозвола да апликација приступи подацима Фејсбук профила

Корак 3: Појавиће се страница са формуларом за унос корисничког имена и лозинке профила на Твитеру. Након уношења одговарајућих података треба кликнути на дугме „Log in“.

Унос параметара за приступ Твитер налогу
Унос параметара за приступ Твитер налогу

Корак 4: На страници са активираном апликацијом треба кликнути на дугме „Allow Twitter to Update Your Facebook Status“ како би Твитер апликација имала дозволу да ажурира статус на Фејсбуку.

Давање дозволе апликацији да ажурира фејсбук статус
Давање дозволе апликацији да ажурира фејсбук статус

Корак 5: Остаје да се кликне на још једно дугме, овога пута на „Дозволи ажурирање статуса“ ради потврде намере да се Твитер апликацији дозволи ажурирање Фејсбук статуса (смара? неће још дуго ;) ).

Потврда дозволе ажурирања статуса
Потврда дозволе ажурирања статуса

И… то би било то! Када год убудуће пошаљете статус на Твитер, он ће аутоматски бити постављен и на ваш Фејсбук профил, што ће се видети на страници профила као и на јавном зиду, у складу са дозволама приватности.

Твитер статус на Фејсбук профилу
Твитер статус на Фејсбук профилу

Накнадна подешавања

У било ком тренутку се могу обавити нека накнадна подешавања Твитер апликације на страници „Подешавање апликације“ где треба кликнути на везу „Измени подешавања“ за Твитер, а онда на дијалогу за подешавања Твитер апликације подесити шта се већ жели подесити. Овде се може додати оквир на профил, одредити ко може да види статус постављен преко Твитера (приватност), одн. онемогућити ажурирање Фејсбук статуса са Твитера.

Подешавања Твитер апликације
Подешавања Твитер апликације

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

Једно мишљење на „Како повезати Твитер и Фејсбук“

  1. Davno sam to uradila, ali bilo je previse napadno za FB. Prijatelji su rekli da spamujem :) i dobila sam komentar da se uopste ne uklapa, jer FB i Twitter publika se puno razlikuje…ja se ne slazem 100% s tim, ali ipak sam sklonila Twitter sa FB.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *