Sublime Text 3 као MySQL клијент

Недавно сам Аптану заменио малим а моћним програмом Sublime Text (данас сам поред верзије 2 инсталирао и верзију 3, чисто да видим колико је бржа). Једна веома занимљива могућност ST-а је проширивост и могућност лаког писања додатака.

Тумарајући форумом, упутствима и јутјубом у акцији изучавања „ситних цреваца“, наишао сам на занимљиву могућност извршавања MySQL упита директно из едитора, али у пар предлога које сам пронашао није било објашњено све у ситна цревца и потпуно аутоматизовано, те у духу старих Записа, реших да прибележим ово јер ће ми вероватно затребати и касније, кад будем… немам појма шта.

Настави са читањем Sublime Text 3 као MySQL клијент

Менаџери Гугл плус страница

Гугл је недуго након рађања друштвене мреже Гугл плус омогућио креирање страница које ће представљати фирме, имајући у виду да Гугл плус профил по правилу може да има само физичо лице.

Међутим, све до недавно управљање Гугл плус страницом могао је да обавља само власник који је страницу направио. Кажем до недавно, зато што у некој новијој надоградњи могућности ове друштвене мреже омогућено је додавање менаџера и пренос власништва над страницом. Настави са читањем Менаџери Гугл плус страница

Како да укључим Фејсбук временску линију?

Знате за Фејсбук временску линију (енг. Facebook Timeline), где је комплетна активност фејсбукаша уместо у облику класичног профила представљена у облику временске линије са огромном „билборд“ сликом на врху и садржајем спакованим у две колоне? Ако сте у тренутку кад вам је понуђено да активирате временску линију кликнули на дугме за одбијање (чини ми се да сам ја то урадио пре неких месец и јаче па зато немам нигде опцију активирања тог режима приказа), више нигде нећете пронаћи дугме за њено активирање. Настави са читањем Како да укључим Фејсбук временску линију?

Како да „убијете“ зелене текстуалне рекламе?

Одавно сам приметио да којекуде у текстовима по нету постоји војска двоструко подвучених речи зелене боје које заправо представљају окидаче за рекламе у плутајућим балонима.

Немам појма ко је смислио овај стил оглашавања, али брате иде ми на ганглије јер ремети читљивост текста. Ајде да је реч окидач културније стилизована мање иритирајућим стилом, али овако зелено па још са две црте испод речи просто гура врхове маказа у очи. Настави са читањем Како да „убијете“ зелене текстуалне рекламе?

Како да видите адресу РСС довода неког твитер налога

На старом твитеру смо веома лако могли да дођемо до адресе РСС довода профила који гледамо, али је са новим твитером то на изглед постало немогуће. Али, то уопште није немогуће учинити ;) Настави са читањем Како да видите адресу РСС довода неког твитер налога