Петровачко пристаниште, 2011

Векејшн омбре

Ми Урошевићи се ето мало моторизовали, мало одморили, и сад назад у нове радне победе.

Моторизација

Да сам упосленик владе Републике Србије, вероватно бих се ушљамчио у неки ганц нови ауто вишедесетинског износа европске валуте, али како нисам а не волим ни лизинг ни пушинг, прикупих новца у протеклих година (да кућни буџет не трпи) „само“ за половњака. Након сужавања избора у два-три круга, избор је почетком месеца пао на Opel Astra 1.6 16v CDX из 2001. године. Већ сам га провозао око 1000 km и веома сам задовољан инвестицијом.

Opel Astra 1.6 16v CDX
Opel Astra 1.6 16v CDX

И не, није индивидуална регистарска таблица (одкуд ми још новца и за такве перверзије), ово је ГИМП :P

Одмарање

Кад смо се већ моторизовали, искористио сам лето да одмор проведемо на обали неког сланог мора. Због непознавања тек купљене муње и периода привикавања, а делом и због лепих момената проведених у Петровцу у претходне две године, запуцали смо средином месеца пут Црне Горе. Овога пута без повратне карте, резервације смештаја и ограничења.

Петровачко пристаниште, 2011
Петровачко пристаниште, 2011

Прелазак границе Србија — Црна Гора

(додато дан касније) Баш сад читам на Б92 чланак „Аутом до Будве и натраг“ и наиђем на део са потребним документима. За пролазак обе царинске контроле уместо саобраћајне дозволе, нове или старе, важећа је и „Потврда о регистрацији возила“ (онај папир који замењује саобраћајну док је МУП не направи). Још су требале личне карте моје драге и мене, и ништа више. Нису тражили зелени картон (који нисам ни вадио), пасоше, Изводе из матичне књиге рођених и здравствене књижице за децу. Пртљаг такође нико није тркељисао и службена лица су свуда била љубазна. На црногорској граници смо платили еколошку таксу 10 € и налепницом окитили шоферку.

Цетиње смо у оба правца скратили тунелом Созине. Отишли смо преко Нове Вароши а вратили се преко Новог Пазара. Дефинитивно за следећи пут у оба правца идемо другом маршутом јер има много мање ограничења на 40/50/60, гранични прелаз је уређен, плус су код Кокиног Брода опет изводили неке радове.

Паркирање у Петровцу

Спаковали се у повећи простор приземља једноспратне куће (две спаваће собе са два француска кревета и два троседа, кухиња, трпезарија, купатило, двориште са шареном ладовином, ал’ без нета у околини), ленчарили до 8/9/10, на плажу одлазили око 11/12, враћали се назад обично кад зађе Сунце.

Морски сиренци
Морски сиренци
Дечурлија
Дечурлија
Вода и песак
Вода и песак

Првих седам дана је време било EXTRA, а онда је почело да зајебава — дан великих таласа, дан облака са поврменим пљусковима, дан огромних таласа. Моја драга и ја смо се на крају сморили, Џони се такође сморио задња три дана, а Кими је откинуо на таласима.

Предзадње вече смо децу одвели на неке представе у хотелу „Палас“ и искористили време да се мало фоткамо ван плаже.

Породица Урошевић
Породица Урошевић
Браћа
Браћа
Мајкини синови
Мајкини синови
Моја драга к'о за насловницу
Моја драга к'о за насловницу
Голупчићи
Голупчићи
К'о за фејс
К'о за фејс
Симулирам бизнисмена на новопостављеној клупи
Симулирам бизнисмена на новопостављеној клупи
Мама и велики син
Мама и велики син
Мама и мали син
Мама и мали син

И тако, 10 дана је било довољно да се осолимо и вратимо назад у цивилизацију.

Толико за сада. Враћам се на још мало одмарања ;)

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

6 мишљења на „Векејшн омбре“

  1. 1. Opel je odličan izbor u našim uslovima, tvrdi moj drug koji se razume u polovnjake i uopšte sve na 4 točka.
    2. Vidi se da je montaža, font u reči URKE je nešto deblji od KG, a i boja pozadine nije najbolje uklopljena. Previše si se opustio…
    3. Što se tiče saobraćajnica, to što pričaš su mi španska sela… Nikad nisam bio u CG.
    4. Deluje da vam je bilo fino :)
    5. Kad ćemo L4D2? xD

    1. 1. Сагласан сам ;)
      2. Ма мрзело ме да тањим фонт на тој величини и маскирам целу таблицу ;)
      3. Ниси много пропустио, само мало :)
      4. Ма супер је било, баш сам се одморио :)
      5. Кад год оћеш. Мада је данас почела игра да се гаси сама од себе у кампањи NO MERCY, не знам зашто. Надоградио сам NVIDIA драјвер на најновији, смањио подешавања графике, али се исто дешава. Шта би могло да буде проблем?

  2. Ja sam ove godine kupio Astru GTC iz 2007. godine. Motor 1.4, recaro sjedala (mješavina tkanine i kože), automatska klima, putno računalo, ima one aluminijske naplatke, alu felge… sa svim troškovima me izašlo oko 9.3k€. Kilometara je bilo 22000. Praktički novi auto. Vrlo zadovoljan.

    Dosta pljuju po Opelima da kakti nema dobru završnu obradu, da limarija ne valja i što sve ne, ali sve je to čista mitologija. I precijenjeni VW danas nije nešto po završnoj obradi i kvaliteti, ali zbog stare slave i dalje drže cijenu te se najviše kradu. Po meni neopravdano.

    1. Сваки ауто је добар ако је добар његовом власнику :) Има људи који су презадовољни и југом, на пример. После тачно два месеца, могу да кажем да сам презадовољан овом мојом муњом. Комфоран, стабилан, кад треба брз и јак, сипам му само гориво. Да чукнем у дрво, ништа не лупка, не шкрипуће и не режи, а матор 10 година :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *