Виџет YouTube Channel у акцији (iframe са контролама и поправљеном висином видеа)

Нови додатак за Вордпрес: YouTube Channel

Вордпрес је веома добар модуларни систем за управљање садржајем због чега је једно од најкоришћенијих решења ове намене. Постоји велики број додатака који проширују његове основне могућности, па тако постоји и мноштво решења која на неки начин повезују блог и YouTube.

Међутим, за један пројекат ми је затребао виџет који ће да прикаже последњи видео са неког Јутјуб канала, али без контрола и са везом ка том каналу испод видеа. Пронашао сам неколико додатака који раде нешто слично, али ни један није задовољаваo захтев клијента. И, шта ћу — куд ћу, кад треба а нема — прави.

Тако је настао додатак YouTube Channel који осим наведених потреба може да пружи и којешта друго. Између осталог може аутоматски да постави димензије видеа на основу односа страница и кориснички дефинисане ширине (нпр. 16:9) уз прилагођавање висине уколико се приказују контроле за видео тако да не буде „поједена“ површина самог видеа.

Осим видеа преко iframe, object и chromeless уградивих објеката постоји и опција за приказ умањене слике (енг. thumbnail) која је повезана са страницом видеа на Јутјубу.

Сакривање информације о видеу, аутоматско покретање репродукције видеа и поменуто сакривање контрола су „стандардна опрема“ овог додатка.

Поставке виџета YouTube Channel
Поставке виџета YouTube Channel

Да не давим, нешто више можете да сазнате ако посетите ову страницу, одакле исти можете и да преузмете.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

19 мишљења на „Нови додатак за Вордпрес: YouTube Channel“

    1. Ако имаш неку идеју шта би још могло да се угради, реци. Имам у плану да додам опцију за приказ више од једног видеа и shortcode за приказ произвољног канала у порукама/странама.

    1. Може. Биће у некој од наредних верзија. Наравно, насумични видео са канала, не са целог Јутјуба :)

      Додатак пар сати касније: додато у верзији 0.1.2 ;)

    1. Добијеш захвалницу :)

      А локализација је у плану, кад му додам још пар џиџабиџа (ако завириш у код видећеш да сам поруке припремио за локализацију, само да додам textdomain и урадим каталоге.

      1. Ево закрпе. Мислио сам да заменим и fetch_rss() са fetch_feed() али то остављам за тебе :) (разлог за замену: ова друга је новија и званично подржана)

        Остаје да се направи POT датотека и да се преведе.

          1. Ја бих пре ставио могућност да се бира да ли да се отвори у новом језичку/прозору или не, него ово.

            Јаваскрипт ти је још мање валидан јер шта ако је некоме искључен? Ово друго можда није валидно, али је ипак стандард.

            1. Знаш како, од вишка глава не боли :) Додаћу и опцију да се уопште отвара у новом прозору/језичку, па ће онда имати ефекта и начин отварања (циљ или јаваскрипт).

              А ако нема јаваскрипт укључен, па, пуно тога му неће радити па не мора ни ово :)

              1. Гледам који твоји додаци су доступни на српском за списак, кад видим овај Posts per Cat има само ПО датотеке, не и МО што значи да се не омогућавају аутоматски.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *