Времеплов у гаражи

Ко прати мој лик&дело, вероватно је приметио да сам почео унапређивати додатак за Вордпрес под називом Времеплов, мада широм планете познатији као Time Machine? Ако нисте приметили, онда вас вероватно нисам спемовао на Твитеру ;)

Како неки корисник предложи неку функцију, ја је додам, благовремено. Чак су корисници почели и да га локализују на своје језике, па је за сада поред изворног енглеског и спрског језика „преведен“ на италијански, поједностављени кинески и белоруски.

Раздобља

Јуче сам почео са израдом функције за раздобља, т.ј. одређивање периода из кога се узимају чланци за приказ у виџету. Прво сам замислио да узима раздобље од Н броја дана, недеља или месеци, шта већ у поставкама виџета корисник изабере. Како сам легао у кревет, тако ми паде на памет да додам и сате, јер можда неко хоће да прикаже чланке објављене у интервалу од неколико сати пре и после тренутног времена, само претходних година. Ово додам јутрос пред полазак на посао.

Касније ми падне на памет да би било занимљиво одредити да ли ће раздобље да иде од пре датума до датума на данашњи дан, од датума на данашњи дан па у наредних Н нечега (сати, дана, недеља или месеци), или подразумевано +/- Н нечега од датума на данашњи дан у прошлости.

Верујем да сте сад потпуно слуђени овим комбинацијама, ал’ да појасним :) Човек дође на блог 17.07.2009., а власник блога одреди да се приказују чланци у раздобљу од 5 дана пре 17.07. претходних година, али закључно са 17.07. Сликовито, приказују се чланци од 12.07. до 17.07.

Time Machine 0.0.5.5svn опис наслова
Time Machine 0.0.5.5svn опис наслова

Кад сам и то урадио, падне ми на памет да би у опису наслова виџета (ХТМЛ ознака title) могло да пише о ком се то раздобљу ради, тако да би у горњем примеру у облачићу наслова виџета писало: 5 дана пре данашњег датума претходних година. Кул, зар не?  :D

А виџет?

Е, кад сам издодавао ове силне опције, поставке виџета сада изгледају овако:

Time Machine 0.0.5.5svn
Time Machine 0.0.5.5svn

Размишљам се да ове специфичне поставке о раздобљима пребацим у посебну страну за поставке у секцији Подешавања, али опет са друге стране размишљам, то би додатно збунило кориснике — нешто се штелује овде, а нешто тамо — шта је где?

Хтели би да пробате?

Ако блог пишете дуже од годину дана и хтели би да пробате како ово ради, можете да преузмете Time Machine с тим да обратите пажњу на то да је у питању развојна верзија која можда, или боље рећи сигурно, садржи неке пропусте. Оно што је битно, и ако нешто пође по злу, база блога ће остати нетакнута и једино што може да се догоди је да се прикаже погрешан/нелогичан списак чланака :)

Ви сте на потезу!

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

Једно мишљење на „Времеплов у гаражи“

  1. Ово је најбољи плугин који ја користим од самог настанка. Која год промена, увек је боље, функционалније и лепше.
    И у првој верзији, мени је било супер.
    Мислим да ћу овај плугин користити док год будем блоговао и имао блог?!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *