Слободне мисли

Стицајем сплета неочекиваних околности, који дан за нама сам сасвим случајно дошао на идеју која не може да не успе. Упркос тренду блог интервјуа, одлучио сам се за госте. Такође упркос тренду да гост буде неки сурови блогер професионалац светског гласа који ће домаћину и читаоцима блога да соли памет о области коју познаје у прсте (или ситна цревца), у складу са врдуљавом тематиком Записа моји гости ће бити обични необични људи из народа. Имаће потпуно отворена врата за слободне мисли — слободна тема, без ограничења дужине текста, без цензуре, и без рока. Отуда сковах крилатицу „Слободне мисли“ које ће красити овај пројекат (то се сада тако зове ;) ).

Да не буде баш без правила, гости ће имати само једну молбу — сходно традицији Записа да апсолутно све буде написано ћирилицом, моји гости ће своје мисли записати ћириличним писмом.

Странац ништа боље неће разумети текст на српском написан латиницом, од текста на српском написаног ћирилицом. Небитно је писмо ако странац не зна језик.

Контактирао сам и намеравам да контактирам људе чији лик и дело поштујем и за које знам да имају и знају шта и како ће рећи. Четворо њих је већ потврдило посету. Оно што могу да кажем је да ће читаоци Записа имати доста квалитетног штива да прочитају у наредном периоду.

Наоштрите вијуге!

Из едиције „Слободне мисли“

  1. Бјути против Сервантеса
  2. Пресек стања
  3. Погореше
  4. Знате ли ове људе?

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

6 мишљења на „Слободне мисли“

  1. Ja ne razumijem gost postove bloggera. Cemu sve to kad je on vec linkovan na blogu i poznat siroj zajednici, sto implicira da sve to moze vec reci i napisati na svom blogu i opet ce se svesti na jedno te isto.

    Ali hajde mozda grijesim.

  2. @Љубомир Куриј и @Charolija: било је брже него што смо се надали :)

    @Hellas: Иако ће у „Слободним мислима“ учествовати _и_ људи који имају своје блогове, такође ће бити _и_ оних који не пишу блогове, ни самосталне ни корпоративне. Гарантујем занимљиве теме, јер су људи које позивам занимљиви, свако на свој начин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *