Како у Србији зарадити „из фотеље“?

Сви ми маштамо, планирамо и мозгамо о разним идејама како најлакше зарадити брдо новца. И шта год да радимо, чини нам се да то није довољно плаћено.

На срећу, недавно је откривен најједноставнији начин да не мрднете прстом а зарадите милион долара (у кешу или на рачун, све једно је, битно да је то цифра без ПДВ-а).

Парламент Републике Србије
Парламент Републике Србије

Све што треба урадити састоји се у четири корака:

  1. Пронаћи пријатеља који ће да вас одвали од батина док ви не мрдате прстом.
  2. Након што вас пријатељ одвали од батина (може да пази како удара па да прођете са што мање последица), треба да одете код лекара и узмете налаз о повредама. Ако немате превоз, не брините, имате пријатеља који ће вас поред батинања и до лекара пребацити, где обоје можете потврдити да се ничега не сећате.
  3. Лекарски налаз по пријатељу (који вас је премлатио) пошаљете у Народну скупштину (тзв. Парламент), где ваш пријатељ као почасни гост може да ужива у дневним баханалијама око скупштинске говорнице.
  4. За неколико дана, на ваш рачун ће Влада Републике Србије уплатити милион долара.

Не брините за поврде које сте задобили, бар знате да су од пријатеља, од срца, а и ту је милионче зелембаћа! Такође вашем пријатељу не гине статус националног хероја посткосовске Србије, а можете успут да постанете и личности од посебног значаја за државу (онако ђутуре са гипсом, колицима и пријатељем… или пријатељом?).

Да се разумемо…

Немам ја ништа против Миладина Ковачевића. Ко ме мало боље познаје зна да не бих имао ништа против да у наслову овог текста недостаје оно „almost“.

Па шта онда дробим?

Имам против то што је Влада Републике Србије одлучила плати готово милон америчких долара неким говнарима из Америке, од новца које грађани Републике Србије кроз зараде и дажбине преко ПДВ-а одвајају од уста своје деце, на крају крајева и својих уста.

А још више имам против што те главоње из Владе Републике Србије терају хајку са новинарима који су, забога!!!, пренели државну тајну у јавност.

Јеботе, баштовани су рекли пореским обвезницима „ехеј, газда ваше новце дели без вашег знања“. А онда се газда дрзнуо да удари пацке баштовану што одаје његову тајну покорним робовима.

Беше живимо у демократској држави где влада слобода говора? Хммм… стварно?

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

12 мишљења на „Како у Србији зарадити „из фотеље“?“

  1. Izgleda da je ovo jedna od stvari oko koje se većina građana slaže, jer još nisam naišao na komentar koji podržava odluku vlade. Meni je muka kada čitam textove i slušam objašnjenja naših vrlih političara zašto i kako je to trebalo da se uradi i najradije bih sve to preskočio kad bih mogao…

    Mnogo je grešaka napravljano i sve ih se više i dalje pravi i to je najveći problem. Jasno mi je da smo napravili veliki propust u americi, ali u trenutku kada su oni u problemu u kakvom jesu i kada im je moć opala, a sa druge strane naša zemlja nema para mislim da je krajnje „čudno“ donositi ovakvu odluku i onda još kukati što je narod za nju saznao.

  2. Treba novine da otkriju koja veza je to radila na liniji Miladin-nas Ambasador u USA- Ministar(stvo) spoljnih poslova, i onda TE veze proterati iz vlade!Samo se bojim da bi nam se Vlada tada svela na dva cela čoveka..ili ni toliko…Nadajmo se da neće vuk pojesti magarca i da će biti do kraja isterana na videlo javnosti ova sramota!

  3. Ne znam čoveka, ali evo kako ga predstavljaju u novinama tamo:
    http://www.nypost.com/seven/02222009/news/nationalnews/hill_queezes_serbs_156372.htm
    http://blogs.villagevoice.com/runninscared/archives/2009/02/us_said_to_take.php

    – Sa puškom… tako da ono, tamo je već osuđen.

    E sad, kako je neko bez dokumenata za kim postoji poternica i zabrana napuštanja države gde je tražen uspeo da dođe ovamo i sve to… ne znam, ali svakodnevno deci trebaju operacije a za njih nema para…

  4. Uzasno… A Jeremic (mongoloid) na TV-u prica kako on mora da objasnjava Kondolizi da mi ne mozemo da im damo Kovacevica, jerbo bi prekrsili nas „demokratski“ ustav. Al’ mozemo da pljunemo milion dolara, da nas ne bi opet bombardovali, zato sto necemo da prekrsimo svoj ustav… Goveda, svi do jednog…

  5. @Prokka: Ми (Србија глобално) имамо вишка новца и „нећемо у рецесију“ (Боже, како ми ово звучи као оно „Србија се сагињати неће!“). Шта је за државу у којој излаз из светске економске кризе министри виде у кресању зарада запослених у јавним предузећима, да издвоји још једно милионче за лечење поврђеног американца, док деца Србије чекају да им се смилују неки други људи.

    @Rada Kon и @Walker: У држави где се хашки оптуженик шета главним градом и још несметано путује по Европи, ништа ме не чуди, па тако ни пријем ковачевића. То је више државно питање и о томе треба да мозгају ове главоње горе. Нас (мене, бар) занима како та држава располаже новцем који јој ја дајем већ 10+ година (стално запослен), моји ордитељи јој давали целог радног века, па њихови родитељи, и тако даље, и тако даље.

  6. Има неких ствари које се нас у главном не тичу.
    Из мог угла, наш дипломата је поступио исправно а чини ми се и да је тај насилни баја што је попио батине, син неке политичке зверке тамо.
    Ако наш дипломата и није прекршио ни једну конвенцију, то није толико битно, колико је важно да земља домаћин то тако посматра.

    То се посматра као дипломатски инцидент и пегла се невезано од конкретног случаја.
    Конкретни случај ће добити епилог на Нашем суду, и то је оно што је важно, ако уопште буде одговарајућих доказа, јер медији су тамо њега већ осудили па је приметно колико је то важно.

    Да ли се заиста неко усуђује да каже да наша дипломатска представништва не требају да помажу нашим људима у невољи у иностранству? Поред толике небриге из претходних деценија према нашим људима у иностранству, мислим да је милионче за прање образа, одлична погодба.
    Уосталом, порез који дате држави је државни. Није друштвени.
    Отели су вам а ви имате своју „канцеларију месне заједнице“ и управу водовода да се жалите, док се то већ једном контрола власти у овој држави не промени.

  7. Bolje bi im bilo da nama pomažu što smo u zemlju
    al što nismo još 2m ispod zemlju
    jer još malo pa ćemo svi lepo da pocrcamo
    a posle neće ni da ima koj da im plaća porez?
    (šiptari ? hehe nek se nadaju )

  8. Ovo je „slučaj“ zbog diplomatskog skandala, a ne zbog batina. Ko zna koliko nasih zbog nasilnistva leži širom sveta.

    Postoje dve alternative u ovom slucaju, inatiti se sa Amerikom ili nagoditi se sa porodicom prebijenog mladića. Po meni, bolje se nagoditi.

    I kazniti nasilnika i odgovorne diplomate, u svakom slučaju.

  9. Повратни пинг: Три њ па тачка « Записи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *