Локализовани OpenOffice.org 3.0

Са задовољством преносим радосну вест да је канцеларијски пакет OpenOffice.org у издању 3.0 комплетно локализован на српски језик (ћирилицом и латиницом) и званично доступан за преузимање (доступни су пакети за Виндоуз и Убунту, као и пакети језичких проширења). Али, то није све!

Уз локализацију комплетног сучеља програма доступан је додатак за проверу писања ћирилицом и латиницом (интегрисан у локализовано издање), растављање на слогове, програм за пресловљавање, подршка за означавање набрајања словима српске ћирилице, уметак за испис броја словима, препознавање језика документа и више.

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

9 мишљења на „Локализовани OpenOffice.org 3.0“

  1. @Бјути: Баци око овде. Можеш да ставиш и ООо на енглеском, у који су уграђена сва та проширења, налази се на истој страни за преузимање као и остале варијанте (са локализованим сучељем и језичким пакетима за додавање српског ћириличног/српског латиничног/енглеског сучеља).

  2. @zsteva: Наравно. Пројекат локализације OOo на српски језик реализује се узводно, т.ј. оно што се уради шаље се за примену у главној грани пројекта. Федора ће ускоро добити ажурирану локализовану верзију 3.0 у ризницама.

    @Оклобџија: Да, али на жалост за то је потребан ресурс за компајлирање. Свака помоћ је добродошла (власник Mac OS X-а који хоће да на својој машини оспособи све алате за компајлирање и пусти да се десетак-20 сати, зависно од снаге рачунара, изграде пакети за ту платформу). Најбоље је за више детаља контактирати дописно друштво пројекта.

  3. Као што рече Александар, јави нам се на дописну листу или преко http://sr.openoffice.org/kontakt.html

    Све је преведено и за Mac OS X, али треба изградити локализовано издање.

    Што се дистрибуција тиче, то нам и јесте циљ. Најбоље је да пријавите грешке и тражите да се превод појави у вашој омиљеној дистрибуцији.

    Следеће ствари нису ушле у узводно стабло кода за 3.0 и самим тим их нема у дистрибуцијама:
    http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=86142 (ушло за 3.1 и у Федори за 2.x и 3.x)
    http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=96421 (допуне ћир. превода)
    http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=96420 (допуне лат. превода)
    http://qa.openoffice.org/issues/show_bug.cgi?id=96422 (може да се преузме као проширење са странице пројекта)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *