Претплата на Записе

Убацио сам проширење „Subscribe to Comments“ и истовремено га локализовао како би се уклопио у окружење на Записима.

Ово проширење омогућава читаоцима блога дазапочну праћење појединачних чланака (записа) како би били обавештени путем е-поруке да је на чланак пристигао нови коментар.

Оно што је посебно добро код овог проширења је то што је могуће претплатити се само на жељене чланке, тако да ако вас не занима „чији је већи“ већ само „како се користи Фејсбук“, нећете се претплатити на прву, већ на другу тему. Код РСС извора на коментаре сте „осуђени“ да пратите коментаре на све чланке, без обзира да ли вас они интересују или не… осим ако блогер не обезбеди и РСС извор за коментаре на појединачни чланак ;)

Претплата се обавља једноставним уписивањем адресе е-поште на коју ће бити послато обавештење о новом коментару, и „штиклирањем“ кућице на дну формулара за писање коментара.

Ако ова могућност доведе до повећаног спема, све претплате ће бити перманентно уклоњене а проширење искључено.

Локализација

Локализовао сам ово проширење на српски језик (ћирилицом) и омогућио употребу локализованих појмова ситном интервенцијом у кôду проширења. Остаје да се исправе уочене грешке у преводу, али ћу послати аутору проширења и ову алфа верзију превода.

Прилагођени пакет можете преузети овде: subscribe-to-comments.zip

Објављено од стране

Александар

Данијелин супруг, Михаилов и Николин отац. Веб програмер и оснивач TechWebUX.

8 мишљења на „Претплата на Записе“

  1. @urosevic naravno da ne, set pluginova je tamo predefinisan :)
    nije to da li mi treba ili ne, ja sam to davnih dana stavio, bas zato sto je mene prvog nerviralo da obilazim blogove da vidim da li je neko ostavoi komentar na moj komentar :))

  2. Превео сам ја ово пре неког времена, али кад га поставим у инсталацији — неће да ради. Пробам на другој, трећој инсталацији и нигде неће. Укапирам ја да је то сигурно нешто до додатка и кажем да напишем аутору о овоме али све заборавим и сад видим да си ти безвезе губио време зато што је мене мрзело да јавим (а и нешто око овога сам хтео да му јавим: да лепо на страници излиста преводе, пошто овако нема никаквих информација о томе; можда је чак и неко трећи преводио).

    И пробам ја сад овај твој превод, а оно опет не ради. Заменим датотеку додатка и опет не ради. И сад капирам да је то неки проблем код мене, видим нико се не јавља са истим проблемом.

    Е да, приметио сам да приликом превода ствари за Вордпрес напомињеш да је превод на ћирилици. Чини ми се да сам то написао овде раније, али да поновим ако неко прочита коментар: то што је на ћирилици не значи да они који користе латинични превод не могу да га користе на латиници, ако имате додатак који омогућава пресловљавање званичног ћириличног превода у латинични, он ће пресловити и преводе свих додатака и тема које се користе.

    П.С. Што се тиче „претплате“, прочитај ово, ја од тада пазим који израз користим, знаш какви су наши корисници интернета ;)

  3. @Милан: Ево као што видиш, код мене то ради, т.ј. локализовано је :) А посебно истичем да је српски (ћирилицом) јер људи који користе ћириличну локализацију не желе делимично српске латинице на страници. А наравно, пресловљавање иде аутоматски, ако аутор блога то обезбеди.

    За претплату и праћење, није да ми то није падало на памет, али добро велиш, сиправићу :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *